installatie via Microsoft edge

LET OP: het uitschakelen van Microsoft SmartScreen is op eigen risico.
Schakel direct na het downloaden en installeren van Roots of Me deze functie weer in!!!!

Bij download en installatie van Roots of Me op Windows computers krijg je een waarschuwing van Microsoft SmartScreen. Dit komt doordat Roots of me een nieuwe applicatie is, die nog niet is geïnstalleerd op duizenden computers. Zodra een bestand - door vaker te worden geïnstalleerd - als minder risicovol wordt beschouwd, wordt de waarschuwing van de SmartScreen-filter niet meer weergegeven.

Je kunt altijd contact met ons opnemen hierover.

Om installatie van Roots of Me op Windows mogelijk te maken volg je de volgende stappen om Microsoft SmartScreen tijdelijk uit te schakelen.

• Open het programma Microsoft Edge
  • Klik in de bovenbalk op de drie puntjes " . . . "

• Klik op "Instellingen":

• In het zoekveld linksboven typ je het woord "smartscreen"
  • Je ziet nu het scherm "Beveiliging"
  • Schakel de optie "Microsoft Defender Smartscreen" uit.
  • Nu kun je Roots of Me downloaden en installeren.

• Ga naar de downloadpagina
  • Klik op de knop "Download voor Windows"
  • Je krijgt een melding in Edge: "Roots+of+me+setu...exe is geblokkeerd omdat dit type bestand schadelijk kan zijn voor uw apparaat."
  • Klik op "Behouden"

• Na downloaden klik je op "Bestand openen"
  • Je krijgt nu de melding: "Uw PC wordt beschermd".
  • Klik in dit venster op "Meer informatie"
    en vervolgens op de knop "Toch uitvoeren"

• Vervolg nu de gebruikelijk stappen om de installatie af te ronden

BELANGRIJK: Zet Microsoft SmartScreen weer aan:

1. Open het programma Microsoft Edge
  2. Klik in de bovenbalk op de drie puntjes " . . . "
  3. Klik op "Instellingen"
  4. In het zoekveld linksboven typ je het woord "smartscreen"
  5. Je ziet nu het scherm "Beveiliging"
  6. Schakel de optie "Microsoft Defender Smartscreen" in.

LET OP: het uitschakelen van Microsoft SmartScreen is op eigen risico. Schakel direct na het downloaden van Roots of Me deze functie weer in!!!!