Systeemvereisten Roots of me

Om de software Roots of Me te kunnen gebruiken is het nodig om een computer te hebben met een specifiek besturingssysteem.

 

Windows gebruikers:

Het vereiste besturingssysteem voor Windows-gebruikers is Windows 10 of een nieuwere versie.

 

Mac gebruikers:

Het vereiste besturingssysteem voor Mac-gebruikers is macOS 10.15 Catalina of een nieuwere versie.

 

Voor het downloaden, installeren en updaten van Roots of Me is een internetverbinding nodig.

werken met gemak en comfort

Werk op een beeldscherm met een goed formaat

Je kunt Roots of me zien als een slim tekenprogramma, speciaal voor genogrammen. Als je een groot familiesysteem gaat uitwerken, dan maak je een grote tekening en dan is het fijn als je werkt op een beeldscherm waarop je voldoende ruimte hebt. Dan hoef je niet heen en weer te scrollen om onderdelen van het genogram te bekijken of bewerken. Hoe groot dat beeldscherm moet zijn is vooral afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Houd er ook rekening mee als je samen met je cliënt het genogram wilt maken. Dan wil je waarschijnlijk beiden voldoende zicht hebben op het scherm.

 

Het gebruik van een externe muis is aanbevolen

Omdat het een tekenprogramma, is werken de meeste gebruikers makkelijker met een externe muis. Als je een laptop hebt, dan zit daar een touchpad ingebouwd. Sommige mensen kunnen heel precies werken met een touchpad, maar als je van jezelf weet dat je dat lastig vindt, dan kun je beter een losse muis aansluiten om op volle vaart genogrammen te bouwen.  

opslaan in de cloud of lokaal

Genogrammen die je met Roots of Me hebt gemaakt kun je op je eigen computer (dus lokaal) opslaan of in jouw clouddienst (zoals Dropbox, One Drive, Google Drive en iCloud). Precies zoals je gewend te doen bent met andere bestanden. 

virtuele werkplekken en werken in de cloud

Werkt jouw organisatie in een cloudomgeving zonder bestanden lokaal op te slaan? Of moet de installatie aan speciale eisen voldoen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons op via onderstaand formulier om te bespreken wat er mogelijk is.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.