Praktijkverhalen

Hilbrand Westra over adoptie in het genogram
Vroeger verdween de oorspronkelijke familie van de geadopteerde uit het genogram. Alsof alleen de adoptieve ouders ertoe zouden doen. We spraken Hilbrand Westra van de School voor systemisch Bewustzijn over hoe dat anders kan.

Transcultureel systeemtherapeut Alwin de Rooij over scheiding en het genogram
Na ons webinar krijgen we een enthousiaste mail van Alwin de Rooij, transcultureel systeemtherapeut en trainer Beschermjassen. Hij is blij met de mogelijkheden van Roots of Me, maar hij mist wat. Hij werkt veel met complexe scheidingen en vraagt of we iets kunnen doen aan de manier waarop de scheiding tussen ouders wordt weergegeven in een genogram.

Systeemtherapeut Chrisje van Gogh
Voor dit artikel spraken we met Chrisje van Gogh, systeemtherapeut en supervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) over hoe zij het genogram inzet in haar praktijk. We werkten een fictieve casus uit - een casus zoals ze die in haar werk tegen zou komen. Maar eerst vertelt Chrisje over haar ervaring met het werken met genogrammen...

Met een rol papier onder mijn arm
Onze gebruikers delen hun ervaring met genogrammen. Als eerste het verhaal van Laura van Doeselaar, gezins-, kinder- en jeugdcoach bij het Leger des Heils.