hoe exporteer je een genogram

Roots of Me slaat bestanden op met de extensie .gng, dat is een apart bestandstype. Dat type bestand is alleen te openen op computers waarop Roots of Me is geïnstalleerd. Als je een genogram wilt opslaan in een ander formaat, bijvoorbeeld omdat je het met anderen wilt delen of omdat je het wilt opnemen in een document, dan kan dat op verschillende manieren.

genogram Exporteren als afbeelding: JPG of PNG

Ga naar Bestand >  Exporteer, vul een bestandsnaam in, kies een locatie om het op te slaan en kies formaat JPG of PNG. Je kunt het genogram nu makkelijk verder gebruiken in een rapport of ander document.

GENOGRAM Exporteren als PDF

Ga naar Bestand >  Exporteer, vul een bestandsnaam in, kies een locatie om het op te slaan en kies formaat PDF. Het voordeel van PDF is dat het genogram in een hoge kwaliteit wordt opgeslagen.

GENOGRAM EXPORTEREN ALS microsoft Word bestand (docX)

Snijdt het genogram eerst bij: Ga naar rechterpaneel Instellingen > knop Snijd canvas bij.
Ga vervolgens naar Bestand >  Exporteer, vul een bestandsnaam in, kies een locatie om het op te slaan en kies formaat Word document (docx). Het voordeel van deze manier van exporteren is dat de tekstvakken en notities als tekst worden geëxporteerd. Zo heb je meteen de basis voor een verslag of rapportage.