genogrammen maken als een baas

Misschien ben jij helemaal blij met papier, potlood en stiften. Prima, niks meer aan doen! Wij schrijven onze aantekeningen ook met een vulpen. Maar als je meer wilt met het genogram: als je wilt schuiven, ruimte maken, verplaatsen, aanpassen of als je gewoonweg een naam verkeerd hebt gespeld, dan wordt het weleens vervelend. En dan is de stap naar digitaal de moeite waard om te onderzoeken.

 

Je hoeft dan niet meer te gummen, je hoeft je geen zorgen meer te maken over de leesbaarheid, je snapt zelf later ook nog wat je hebt opgeschreven en je client ziet diens familiegeschiedenis terug in een mooi overzicht. 

 

En het belangrijkste: jij houdt je hoofd en hart vrij om te luisteren en aanwezig te zijn met de mensen voor wie je het doet.


breng de hele familie in beeld

  • Wil je een laag dieper met het genogram?
  • Ben je klaar met losse vellen papier vol tekeningen en tekst?
  • Wil je de stap maken naar digitaal?

Roots of Me is er om je te helpen om je vak nóg beter uit te oefenen. Met een genogram tool die het proces van het gezin ondersteunt en elearning en training om je verder te bekwamen.

TARIEVEN VOOR VRIJGEVESTIGDE THERAPEUTEN

genogram software

Speciaal voor vrijgevestigde therapeuten en coaches. 

  • Onbeperkt genogrammen maken.
  • Exporteren naar pdf, jpeg en docx.

INVESTERING: € 59 PER JAAR 

genogram e-learning

Stap voor stap aan de slag met Roots of Me Genogram Software in jouw eigen tempo. Met video, tekst en opdrachten heb je na afloop Roots of Me helemaal in de vingers!

investering: € 95

pro pakket roots of me

Maak een stevige start met het Pro pakket van Roots of Me. Met de jaarlicentie en E-learning maak je in 1 dag genogrammen als een baas.

investering: Eenmalig € 154

Daarna € 59 per jaar


Wat gebruikers zeggen over Roots of Me:

"Roots of Me biedt mij overzicht als therapeut. En voor het gezin gebruik ik het als manier om mensen in verbinding te brengen en om met elkaar in gesprek te gaan en om gezinnen en jongeren te laten zien dat ze onderdeel zijn van een groter geheel."

Het gaat erom dat jij jouw cliënten kunt volgen in hun verhaal en ervaring.

 

Daarom:

  • Groeit het ‘papier’ van Roots of Me mee terwijl je het systeem tekent. Ook als er plots nog een paar kinderen, ooms of tantes bij getekend moeten worden.
  • Kun je mensen altijd verplaatsen. Gummen hoeft ook niet.
  • Kun je werken met kleuren en tekeningen, zodat je echt een schilderij van de familie kunt maken (dankjewel voor deze mooie metafoor Chrisje van Gogh)

Zo kun jij aansluiten bij je client en bij het gezin en blijft het genogram het bescheiden instrument dat niet stuurt, maar volgt.

"Een genogram is als een schilderij van de familie"
Chrisje van Gogh, systeemtherapeut en supervisor NVRG