Blog

Samen bouwen aan een systeemgerichte toekomst
Roots of Me is een Nederlands softwarehuis dat bekend staat om haar persoonlijke benadering. We ontwikkelen genogram software en verzorgen trainingen en masterclasses over het genogram in relatie tot inclusief systeemgericht werk en intergenerationele familiedynamiek. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst organisaties kunnen blijven ondersteunen in hun systeemgerichte aanpak zoeken we samenwerking met anderen nodig die onze doelstelling delen.

De mensen achter Roots of Me: Jakob Laegdsmand
Wie een Roots of Me live training heeft gevolgd heeft hem misschien wel eens ontmoet: Jakob is de architect en hoofdprogrammeur van Roots of Me. Anderen kennen hem van achter de schermen, als ze technische vragen hadden over de implementatie van Roots of Me in hun organisatie. Maar wat drijft hem eigenlijk in zijn werk? Janine vroeg het hem.

E-learning Basistraining werken met het digitale genogram geaccrediteerd door het SKJ
We zijn er best trots op: onze E-learning werken met het digitale genogram is door het SKJ geaccrediteerd. Als je de volledig training hebt gevolgd en met goed succes hebt afgerond je daarvoor 11 SKJ registerpunten kunt behalen.

Roots of me aanbevolen bij IFS therapie
Roots of me wordt aanbevolen in het boek Internal Family Systems therapie dat deze maand is uitgekomen bij Uitgeverij Mens!

In 2014 maakte Janine kennis met het genogram als hulpmiddel voor hulpverleners. Zij volgde colleges over informele zorg bij het lectoraat mantelzorg van de HHS en leerde met een systeemgerichte blik te kijken naar families. Ze wilde oefenen met de methode en ging ervan uit dat er goede software beschikbaar zou zijn.