een Genogram encrypteren

Om nog veiliger te kunnen werken hebben we de mogelijkheid gebouwd om genogrammen te encrypteren. Dat betekent dat de bestanden volledig versleuteld worden opgeslagen en alleen kunnen worden geopend met de bijbehorende sleutelcode. Op die manier kunnen genogrammen, indien wenselijk, worden uitgewisseld tussen collega’s of met de client terwijl je controle blijft houden over wie toegang heeft: alleen diegenen die je zelf de sleutel hebt gestuurd.

Lees ook ons artikel over privacy en de AVG en Roots of Me.

stap voor stap een genogram encrypteren

Klik op het plaatje om te vergroten.

• Ga in het rechterpaneel naar het tabblad "Instellingen".
  • Klik op "Bestandsgegevens", er vouwt een dropdown uit.

• Klik op de blauwe knop "Vergrendel"
    Er wordt nu automatisch een sleutelcode aangemaakt.

• Om de sleutelcode te bekijken klik je op het oogje.
  • De sleutelcode wordt op je eigen computer bewaard.
  • Om de sleutelcode te kopiëren (bijvoorbeeld om een collega toegang te geven tot het bestand), klik je op het knopje rechts van het oog.

Om de encryptie weer op te heffen klik je op de knop "Ontgrendel".