roots of me en de avg

We krijgen veel vragen over hoe Roots of Me omgaat met persoonsgegevens. Heel begrijpelijk, want in een genogram wordt veel vertrouwelijke informatie opgenomen. Gelukkig beheer je met Roots of Me alle gegevens in het genogram zelf en bepaal je ook zelf met wie je deze informatie deelt. De software Roots of Me stuurt nooit automatisch cliëntgegevens uit de genogrammen en is géén verwerker van persoonsgegevens van cliënten. Daardoor is gebruik van Roost of Me helemaal "AVG-proof". Bovendien is een verwerkingsovereenkomst niet nodig.

 

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen over privacy en Roots of Me.

waar wordt de data van een genogram opgeslagen?

Roots of Me is een desktop applicatie. De software draait op jouw eigen computer (en dus niet op internet). Als gebruiker sla jij zelf de data op, op jouw lokale schijf of op een andere zelfgekozen lokatie. Wij, de organisatie Roots of Me, ontvangen nooit automatisch data uit het genogram zelf. De persoonlijke informatie van de cliënt blijft veilig in jouw eigen beheer. 

is het mogelijk om een genogram veilig met anderen te delen?

Hoe bestanden tussen collega’s worden uitgewisseld is niet anders dan dat je bijvoorbeeld met een tekstdocument zou doen. Dat kan bijvoorbeeld via de cloud (Google drive, iCloud, Dropbox, Onedrive etc. of via een gedeelde schijf).

 

Om nog veiliger te kunnen werken hebben we de mogelijkheid gebouwd om genogrammen te encrypteren. Dat betekent dat de bestanden volledig versleuteld worden opgeslagen en alleen kunnen worden geopend met de bijbehorende sleutelcode. Op die manier kunnen genogrammen, indien wenselijk, worden uitgewisseld tussen collega’s terwijl je controle blijft houden over wie toegang heeft: alleen diegenen die je zelf de sleutel hebt gestuurd.

Welke informatie slaat roots of me wel op?

Wij, de organisatie Roots of Me, bewaren alleen de informatie die we echt nodig hebben. Dat is de informatie van jouw organisatie of bedrijf die nodig is om facturen te versturen, licenties te beheren, trainingen te geven, toegang te geven tot het online trainingsplatform en (als je je daarvoor hebt opgegeven) de nieuwsbrief te versturen.  Daarmee werken we volgens de AVG. We zijn geen verwerker van de cliëntgegevens. Voor meer informatie verwijzen we je naar de Privacyverklaring