kenmerken aan genogram toevoegen

Bij het maken van een genogram gaat het om het visualiseren van informatie uit de familie. Dat kan met vormen, met lijnen tussen personen en met kleuren. Je kan er ook voor kiezen om opvallende kenmerken van personen, zoals ziekten of aandoeningen, aan te geven op het genogram. In Roots of Me kan dat met behulp van de functie "kenmerken". (Heb je al kenmerken aangemaakt en wil je die in een volgend genogram weer gebruiken, lees dan dit artikel.)

 

Hieronder zie je voorbeelden van persoonskenmerken getekend met Roots of Me:

Kenmerken aan een genogram toevoegen

Je kunt per genogram aangeven welke kenmerken je wilt kunnen weergeven om aan te geven welke eigenschappen of problematiek in het familiesysteem voorkomen. Dat doe je door in het rechterpaneel te klikken op de tab "Kenmerken" > te klikken op "Voeg kenmerk toe" > Type de omschrijving van het kenmerk. Doe dit tot je alle relevante kenmerken hebt toegevoegd aan het genogram.

kenmerken aan persoon toekennen

Om vervolgens de kenmerken toe te voegen aan een persoon dubbelklik je op de persoon die je wilt bewerken, dan opent het paneel "Persoon bewerken" > scroll naar beneden in dit formulier, daar vind je de aangemaakte kenmerken > Vink de kenmerken aan die relevant zijn > de geselecteerde persoon op het genogram heeft nu het aangegeven kenmerk.

Heb je al kenmerken aangemaakt en wil je die in een volgend genogram weer gebruiken, lees dan dit artikel.