Praktijkverhalen · 31. maart 2021
Praktijkverhalen: systeemtherapeut Chrisje van Gogh
Voor dit artikel spraken we met Chrisje van Gogh, systeemtherapeut en supervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) over hoe zij het genogram inzet in haar praktijk. We werkten een fictieve casus uit - een casus zoals ze die in haar werk tegen zou komen. Maar eerst vertelt Chrisje over haar ervaring met het werken met genogrammen...
Praktijkverhalen · 18. februari 2021
Praktijkverhalen:  "Met een rol papier onder mijn arm"
Onze gebruikers delen hun ervaring met genogrammen. Als eerste het verhaal van Laura van Doeselaar, gezins-, kinder- en jeugdcoach bij het Leger des Heils.
05. mei 2020
De koning staat op een leeg plein en vertelt over zijn overgrootmoeder. Hij benoemt dat de gevolgen van oorlog generaties lang doorwerken. Zijn woorden maken indruk. Omdat ze persoonlijk, eerlijk en universeel zijn. Dat onze koning zichzelf in context durft te plaatsen en hardop reflecteert op zijn familiegeschiedenis tijdens de herdenking op 4 mei zegt iets over de toekomst die we samen tegemoet gaan. Althans, dat durf ik te hopen na gisteren.
30. oktober 2019
Roots of me wordt aanbevolen in het boek Internal Family Systems therapie dat deze maand is uitgekomen bij Uitgeverij Mens!
01. oktober 2019
De afgelopen weken hebben we gebruikers gevraagd om de applicatie te testen. Zo waren we te gast bij een van onze kennispartners, de School voor Systemisch Bewustzijn.
16. september 2019
Zoveel families, zoveel verschillende genogrammen. Elke familiesysteem is weer een andere constellatie van personen, relaties en dynamieken. En wij willen natuurlijk dat Roots of me al die verschillende families duidelijk weergeeft. We hebben een aantal video's gemaakt om te laten zien hoe je straks met de applicatie kunt werken.
30. mei 2019
Wanneer we met gebruikers testen komen we samen op nieuwe ideeën die het vormgeven van een genogram makkelijker maken. We hebben data voor de eerste testgroepen gepland. Kijk in de agenda en meld je aan als je erbij wilt zijn.
12. maart 2019
Op 14 februari hebben we de wereld laten weten dat we bouwen aan Roots of Me. We plaatsten een bericht via sociale media en stuurden mails uit om mensen waarvan we hoopten dat zij interesse zouden hebben in de applicatie op de hoogte te brengen. Nog geen kwartier later kwamen de eerste reacties binnen. Wat een feest!
genogram · 09. januari 2019
In 2014 maakte Janine kennis met het genogram als hulpmiddel voor hulpverleners. Zij volgde colleges over informele zorg bij het lectoraat mantelzorg van de HHS en leerde met een systeemgerichte blik te kijken naar families. Ze wilde oefenen met de methode en ging ervan uit dat er goede software beschikbaar zou zijn.